Nämä taatelimuffinssit ovat syntyneet joskus hetkenä, kun mieli teki makeaa, mutta kaapissa ei ollut kuin tilkka hunajaa. Jääkaapista sen sijaan löytyi taateleita joten niistä lähdettiin liikkeelle. Ekstramehevyyttä näihin tuo porkkaraaste.
Taateleina käytin niitä kaupan hedelmäosastolta pahvirasiasta löytyviä.
MOKKA-TAATELIMUFFINSSIT
10-12kpl
10taatelia
0,5dl vahvaa kahvia (espresso paras)
5rkl sulaa voita
Poista taateleista kivet. Surauta kaikki ainekset sauvasekoittimella pehmeäksi massaksi.
2 keskikokoista porkkanaa hienona raasteena
3 kananmunaa
2dl mantelijauhoa
0,5dl kookoshiutaleita
1tl soodaa
1tl ceylonkanelia
Sekoita taatelimassa ja muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista muffinssivuoissa (silikoniset parhaita) 175°C n. 15-20min eli kunnes tulitikkuun ei enää tökätessä tartu taikinaa. Jäähdytä hyvin.
Kreemi:
75 g huoneenlämpöistä voita
12 taatelia
0,5 dl vahvaa kahvia
1 rkl hunajaa (toimii myös ilman)
Halutessasi ripaus vaniljaa
Soseuta taatelit ja kahvi sileäksi sauvasekoittimella. Vispaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muut aineet ja vaahdota vielä hetki. Pursota jäähtyneille muffinsseille.
Anna vetäytyä jääkaapissa ja nauti.
Kommentit
Lähetä kommentti