Rapeareunaisia kookoslettuja

Lettuja on tullut tehtyä viime aikoina monenlaisilla resepteillä. Mantelijauhoilla, kookosjauhoilla ja niiden sekoituksella tai ihan vaan banaanista ja kananmunasta. Mutta olen nyt jotenkin erityisen innostunut käyttämään näitä kookosjauhoja. Ne ovat edullisia, ainakin verrattuna mantelijauhoihin, ja niitä tulee resepteihin usein varsin maltillisia määriä. Olen myös pyrkinyt vähentämään mantelijauhojen määrää ruokavaliossani, sillä manteli ei usein suurina määrinä ole hyväksi suolistolle varsinkaan kuumennettuna. Muutos omassa olossa onkin ollut selvästi positiivinen tuon mantelivähennyksen jälkeen.

Ongelmana näissä letturesepteissä on usein se, että ne pysyvät huonosti kasassa ja ainoastaan paksujen pikkulettujen paisto onnistuu. Mutta tällä taikinalla voi paistaa kunnon isoja lettuja, kunhan muistaa vaan maltillisesti odottaa, että lettu on tarpeeksi kyspynyt ennen kääntämistä.
Tällä kertaa lettujen kera syötiin soseutettuja pakastemansikoita ja hunajaa.




KOOKOSLETUT

n.10 isoa lettua

6 kananmunaa
1dl kookosmaitoa
0,5dl vettä
5rkl kookosjauhoja
1,5rkl neitsytkookosöljyä sulatettuna
Ripaus suolaa
Luomu voita ja neitsytkookosöljyä paistamiseen

1. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi kulhossa. Kannattaa ottaa vaikka ihan sähkövatkain avuksi jos kookosjauho tuntuu muuten jäävän paakkuiseksi.
Muistathan mitata kookosjauhot tarkasti käyttäen mittaa, ei tavallista lusikkaa. Näissä kookosjauholeivonnaisissa pienikin mittavirhe voi tehdä ison eron. Itse käytän Risentan jauhoja, eri merkit voivat käyttäytyä hieman erilailla. Jos tuntuu, että taikinasta tulee liian paksua voit tarvittaessa lisätä hiukan nestettä.

2. Paista ohuita lettuja miedohkolla lämmöllä 1-2 minuuttia per puoli, varo polttamasta ja muista maltti kääntämisen kanssa. Valurautapannulla runsaassa rasvassa paistamalla syntyy minusta parhaat rapeareunaiset letut.

3. Nauti suosikkilisukkeidesi kanssa!

Kommentit