Myskikurpitsaa ja jauhelihaa

Tässä sitä lupaamaani helppoa ja maistuvaa arkiruokaa. Jotain millä korvata makaronilaatikko, lasagne ja kinkkukiusaus. Olen aiemmin tottunut tekemään tätä bataatista, mutta nyt kun bataattikin on kielletty kokeilin myskikurpitsaa ja siitähän tulikin jopa parempaa.



Myskikurpitsat ovat näin talvella hyviä ja edullisia, suosittelen kokeilemaan. Kylkeen meidän perheen perusjuttuja eli kookosmaitoa, tomaattimurkaa ja tietysti jauhelihaa. Kookosmaidoista taitaa ainut lisäaineeton olla tuo Santa Marian versio, muut sisältävät vähintään guarkumia, sakeuttamisainetta joka ei SCD:llä ole sallittua. Tomaattimurska kannattaa olla laadukasta, huonolla tomaattimurskalla saa aikaan vaan huonoa ruokaa.




MYSKIKURPITSA-JAUHELIHAVUOKA

Neljälle, ainakin (meillä syötiin tästä vielä seuraavanakin päivänä)

Yksi isohko tai pari pienempää myskikurpitsaa
1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
400-500g naudan paistijauhelihaa
400ml kookosmaitoa
200g laadukasta tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria
haluamiasi mausteita, itse laitoin savupaprikaa ja tavallista paprikajauhetta
150g juustoraastetta (esim. emmental tai emmentalin ja parmesanin sekoitus)

1. Kuori myskikurpitsa, koverra siemenet ja pehmeä malto pois ja viipaloi alle sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos mahdollista kannattaa ostaa pitkiä ja laihoja myskikurpitsoja, niistä saa leikattua mukavan kokoisia pyöreitä viipaleita. Isommastakin onnistuu toki ihan samalla tavalla.

2. Lado kurpitsaviipaleet ison uunivuoan pohjalle.

3. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

4. Ruskista sipulit ja jauheliha voissa paistinpannussa. Lisää joukkoon kookosmaito, tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta ja anna hautua muutama minuutti. Kiireessä pelkkä kiehautuskin riittää.
Jo sinulla on isompi tomaattimurskapurkki voit toki laittaa kaiken tähän, lopputuloksesta tulee vain todennäköisesti vähän vetisempi.

5. Kippaa jauhelihasoossi kurpitsojen päälle. Ripottele päälle juustoraastetta.

6. Paista 225°C 30-40min eli kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja pinta on sopivasti ruskistunut. Anna mielellään vetäytyä hetki paistamisen jälkeen.


Kommentit