Yksinkertaisuuden ylistys yhdellä pannulla

Tähän ruokaan et tarvitse kuin ison, mieluiten valurautaisen paistinpannun, jonka voit tyrkätä uuniin sekä muutaman raaka-aineen. Maku on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen ja yhdessä pannussa valmistus takaa sen ettei mitään pääse karkuun. Kana, pekoni ja salvia on aika klassinen makuyhdistelmä ja yksi omista suosikeista. Ja kun oma yrttimaa työntää aina vaan suurempia salvianlehtiä on nyt juuri otollinen aika tehdä tätä. Lapsillekin tuntui maistuvan, molemmat pyysivät lisää niin, että lopulta syntyi taistelu viimeisistä paloista.

Pekoni on muuten yksi näistä kummallisista scd-sallituista elintarvikkeista. Usein se sisältää sokeria, esimerkiksi HK:n perus pekonissa on näköjään dekstroosia eli maissisokeria, mutta on silti sallittua kerran viikossa syötynä. Vaikka sokerihan siis yleensä on se pahis numero yksi. Itse olen käyttänyt ihan Rainbown halppispekonia, siinä ei ole sokeria ja ainoastaan kahta lisäainetta, natriunaskorbaattia, joka on sallittua ja natriumnitriittiä, joka ilmeisti on ok satunnaisesti nautittuna, ainakin pekonissa. Jopa kaikissa löytämissäni luomupekoneissa on ollut huomattavasti pidempi lisäainelista. Voisi melkein luulla, että dieetin kehittänyt henkilö on vain pitänyt poikkeuksellisen paljon pekonista ja siksi sallinut sen. Hyvä näin, koska mitäpä olisi elämä ilman pekonia.






KANAA JA MYSKIKURPITSAA PANNULLA

Kolmelle-neljälle

140g pekonia
1 isohko myskikurpitsa (reilun kilon painoinen)
500g broilerin paistileikkeitä
kourallinen tuoreita salvian lehtiä
suolaa, mustapippuria

1. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa pienehköiksi kuutioiksi. Poista siemenet. Noin sentti kertaa sentti on riittävän nopeasti kypsyvä koko. Silppua salvianlehdet.
Laita uuni kuumenemaan 225°C.

2. Ota esiin iso valurautapannu tai muu uunin kestävä paistinpannu, ei siis muovikahvaa. Paista kuivalla pannulla pekonit rapeiksi. Parhaiten tämä onnistuu keskilämmöllä rauhallisesti niin etteivät pekonit pääse palamaan. Siirrä rapeat pekonit sivuun talouspaperin päälle odottamaan.

3. Nosta lämpöä ja paista myskikurpitsakuutioita pekonirasvassa niin, että ne pehmenevät. Aikaa menee kymmenisen minuuttia kuutioiden koosta riippuen. Pieni purutuntuma saa jäädä sillä kurpitsat kypsyvät lisää vielä uunissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pehmenneet kurpitsakuutiot sivuun lautaselle odottamaan.

4. Jos kaikki pekonirasva on tässä vaiheessa kadonnut lisää pannulle nokare voita tai neitsytkookosöljyä. Paista kuumalla pannulla paistileikkeitä pari minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Suolaa varovasti, koska pekonissa on jo reilusti suolaa.

5. Kaada myskikurpitsakuutiot lihojen päälle. Laita sekaan suurin osa salviasta ja sekoittele salviaa vähän lihojen ja kurpitsan sekaan niin että ne pääsevät maustumaan kunnolla uunissa.

6. Paista n.15 minuuttia eli kunnes broilerit ovat kunnolla kypsiä. Murustele rapeat pekonit ja ripottele valmiin ruoan päälle. Koristele lopuilla salvian lehdillä. Nauti.


Kommentit