Pähkinätön porkkanakakku vadelmakuorrutteella

Pitkästä aikaa taas elämä palailee blogiin. Olen loppuvuodesta tehnyt paluun työelämään ja se on valitettavasti vähän verottanut blogin kirjoittelua ja muutenkin uusien reseptien testailua. Ruokavalio on kuitenkin jatkunut entisellään ja tarkoitus on jatkaa myös vuosi 2018 SCD-ruokavaliolla. Mitä pidempään tätä noudattaa sitä suuremmaksi muodostuu kynnys syödä jotain "kiellettyä". Nyt koitan taas ryhdistäytyä ja lisäillä tänne suosikkireseptejä vähän tiuhempaan tahtiin.






Ajoittain minulta pyydetään pähkinättömiä ja mantelittomia reseptejä ja tässä olisi nyt yksi sellainen. Porkkanakakun ohje on helppo muokata myös maidottomaksi vaihtamalla voi neitsytkookosöljyksi. Tuota curdia en ole kokeillut tehdä kookosöljyyn, mutta ehkäpä sekin onnistuisi. Maku tosin olisi sitten kookoksinen.



PORKKANAKAKKU

1,25dl kookosjauhoja
1/4tl suolaa
1/4tl soodaa
1tl Ceylonkanelia
6 kananmunaa
100g voita sulatettuna n.1,25dl (voi korvata kookosöljyllä)
4rkl kotimaista hunajaa
3,5dl porkkanaraastetta eli 3-4 keskikokoista porkkanaa
1dl rusinoita

1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Laita uuni kuumenemaan 175°C. Pingota halkaisijaltaan n. 18cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat.

2. Mittaa jauhot, sooda, suola ja kaneli kulhoon. Lisää joukkoon sähkövatkaimella vatkaten munat, sulatettu rasva ja hunaja. Vatkaa sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaiseksi.

3. Lisää taikinaan lusikalla sekoittaen porkkanaraaste ja rusinat.

4. Lusikoi vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Jos käytät isompaa vuokaa ja kakusta tulee ohuempi saattaa olla, että paistoaikaa kannattaa vähän lyhentää.

5. Anna kakun jäähtyä täysin ja irrota vuoasta.



VADELMACURD

1,5dl sosetta kotimaisista vadelmista (pakaste käy hyvin)
3 kananmunaa
2rkl kotimaista hunajaa
60g voita

1. Jos käytät soseen valmistukseen pakastevadelmia sulata niitä hiukan ja soseuta sauvasekoittimella. Valmista sosetta tulisi olla n.1,5dl. Ulkolaisia vadelmia käyttäessäsi muista keittää ne ensin pussin ohjeen mukaan.

2. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja jätä odottamaan.

2. Mittaa metalliseen kulhoon vadelmasose, kananmunat ja hunaja. Laita kattilan pohjalle muutama sentti vettä ja aseta kulho kattilan päälle. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan. Kuumenna vesi juuri ja juuri kiehuvaksi.

2. Vatkaa kierrevispilällä seos tasaiseksi ja ala lisätä voita pieni kuutio kerrallaan joukkoon koko ajan sekoittaen. Seuraavan kuution voi lisätä kun edellinen on täysin sulanut.

3. Curd on valmista, kun se muistuttaa koostumukseltaan majoneesia eli on melko paksua. Aikaa tähän menee kymmenisen minuuttia.

4. Anna valmiin curdin jäähtyä ensin hetki huoneenlämmössä ja laita se sitten jähmettymään jääkaappiin. Levitä valmis tahna hyvin jäähtyneen kakun päälle.

Kommentit