Porkkanakeksejä välipalaksi

Maistuisiko välipalaksi keksi? Kellepä ei varsinkin, kun kyseessä on terveellinen, ilman makeutusta, maitotuotteita ja viljoja leivottu pehmeä amerikkalaistyyppinen porkkanakeksi, jossa sattumina on isoja paloja pehmeää taatelia. Melkein kuin porkkanakakku keksin muodossa! Nämä tosiaan ovat minusta riittävän terveellisiä ja täyttäviä vaikka välipalaksi itselle töihin tai lapsille harrastuksiin mukaan. Ja samallahan tulee näppärästi nautittua myös osa päivän kasviksista, sillä näissä on reilusti porkkanaa. 




Luontaista makeutta kekseihin tuo taateli ja makeuttamaton omenasose. Toki jos haluat, voit lisätä mukaan muutaman lusikallisen hunajaa. Itse käytin niitä hedelmäosastolla pahvilaatikossa myytäviä pehmeitä taateleita. Jos päädyt käyttämään kuivahedelmäosaston pussitaateleita kannattaa niitä laittaa vähän reilummin, koska ne ovat huomattavasti pienempiä. 




Resepti toimii myös loistavana pohjana omille sovelluksille. Voit esimerkiksi lisätä joukkoon rouhittuja pähkinöitä tai jos et noudata scd:tä niin tummasuklaamuruja, tietenkin. Määrien kanssa ei tarvitse tällä kertaa olla turhan tarkka, kunhan jauhot muistaa mitata suurinpiirtein oikein. Esimerkiksi porkkanaraastetta voi huoletta laittaa vähän reilumminkin, lopputuloksesta tulee silloin vain vielä vähän kosteampi. Ja tekemiseen ei muuten taaskaan mene liikaa aikaa, oikeastaan työläin osuus taitaa olla porkkanoiden kuoriminen ja raastaminen.


PORKKANAISET VÄLIPALAKEKSIT

14kpl

1,75dl porkkanaraastetta (noin kolme porkkanaa)
10kpl pehmeää taatelia
1dl makeuttamatonta maapähkinävoita
1 kananmuna
4rkl makeuttamatonta omenasosetta (esim. Bonne)
3rkl sulaa kookosöljyä tai voita
1,5dl mantelijauhoja
3rkl kookosjauhoja
1tl Ceylonkanelia
1tl vaniljajauhetta
1tl inkiväärijauhetta
1/4tl muskottipähkinää
1dl kookoshiutaleita


1. Laita uuni kuumenemaan 175°C. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Poista taateleista kivet ja paloittele ne reilun kokoisiksi paloiksi.

2. Sekoita suuressa kulhossa maapähkinävoi, kananmuna, omenasose ja sulatettu rasva.

3. Lisää seokseen loput aineet kevyesti lusikalla käännellen.

4. Lusikoi taikinasta sopivan kokoisia kekoja uunipelllille ja muotoile niitä hieman litteiksi. Taikina ei juurikaan leviä paistettaessa.

5. Paista noin 12-15minuuttia riippuen keksien koosta. Näiden on tarkoitus jäädäkin pehmeiksi. Anna jäähtyä ennen syömistä.

Kommentit