Marjaisat muffinssit mantelisydämellä

Kotimaisten marjojen satokausi on nyt parhaimmillaan. Ja huippuhyvää kotimaista hunajaakin saa taas kaupoista. Se ehti ainakin täällä päin jo moneen kertaan loppua kevään mittaan. Itse olen tähän mennessä ehtinyt täyttää pakastimen mustikoilla, puutarhavadelmilla ja tietysti mansikoilla. Saa nähdä jääkö puolukoille tilaa enää ollenkaan.




Tällä kertaa jo pakastimeen ehtineet puutarhavadelmat muuntautuivat hunajan ja kookosjauhojen kanssa täydellisen kuohkeiksi muffinsseiksi. Lisäherkuksi lisäsin vielä mantelivoisydämen, sen voit halutessasi jättää pois tai korvata muulla pähkinävoilla.




Erityisen hyviä näistä tulee kun lisäät vadelmien joukkoon vähän mustikoita, tuoreita tai pakastettuja. Ja joku onnekashan voisi kokeilla näitä myös lakoista tehtynä.

Ihana nopeasti valmistuva herkku vaikka arki-illan piristykseksi. Kestää hyvin myös pakastusta. Ja maidotonkin versio onnistuu muuten helposti korvaamalla voin neitsytkookosöljyllä. Taas kerran todistus siitä, että scd-leivonta ei todellakaan ole vaikeaa, kannattaa kokeilla vaikka et dieettiä noudattaisikaan!


MARJAMUFFINSSIT MANTELISYDÄMELLÄ

12kpl

4 kananmunaa
1,5dl täysrasvaista kookosmaitoa (Santa Maria extra creamy)
50g sulatettua voita
3rkl kotimaista hunajaa
1,25dl kookosjauhoja (käytin Risentaa)
1tl vaniljajauhetta
0,5tl ruokasoodaa

mustikoita, vadelmia tai muita marjoja oman maun mukaan, mantelivoita

1. Laita uuni kuumenemaan 175°C.
Sekoita suuressa kulhossa kananmunat, kookosmaito, sulatettu voi ja hunaja. Jos käytät kiteistä kovaa hunajaa voi olla helpompi käyttää sähkövatkainta, muussa tapauksessa käsivispilälläkin selviää.

2. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa keskenään ja lisää kosteiden aineiden joukkoon.
Taikinan on tarkoitus ollu melko löysää. Ei siis huolta.

3. Lusikoi taikina kahteentoista muffinssivuokaan. Tai niin, että vuokiin jää vielä vähän ylimääräistä tilaa. Kannattaa käyttää silikonisia vuokia tai muffinssipeltiä. Epäilen, että pelkissä paperivuoissa tehtyinä nämä saattavat levitä melkoisesti.

4. Lisää jokaiseen muffinssiin vadelmia ja mustikoita makusi mukaan (pakaste tai tuore käy). Marjat uppoavat taikinan sekaan kyllä paistettaessa.
Lusikoi lisäksi jokaiseen vielä teelusikallinen mantelivoita keskelle.

5. Paista alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.

Kommentit