Kevään aurinko kulhossa

Passionhedelmä on nyt sesongissa. Katselkaapa markettinne hedelmähyllyjä, siellä se ryppyinen ja ei niin houkuttelevalta näyttävä hedelmä on todennäköisesti eturivissä. Mitä ryppyisempi passionhedelmä sitä parempi, näitä ei siis kannata valita kauneuden mukaan.

Mangot taisivat olla sesongissa juuri viime kuussa, mutta käytän tässä silti Bonnen valmissosetta. Minusta tuoreet mangot eivät koskaan ole Suomessa maistuneet kummoisilta ja onhan tuo sose tosi helppo ja hyvää. Bonnet löytyvät yleensä hillohyllystä, ei siis vauvanruokahyllyn vetisiä soseita tähän. Voit toki käyttää niitä tuoreitakin, tähän menisi varmaan pari isoa mangoa.

On ehdottoman tärkeää, että kuumennat koko mangoseoksen, ei vain tilkkaa johon saa liivatteet sulamaan. Mango ja liivate eivät muuten toimi yhdessä vaan lopputuloksena on pelkkää velliä.

Tämä sopii loistavasti vaikka pääsiäisen jälkkäriksi. Vähän oli kirpsakkaa, mutta tosi hyvää, niin kuin nelivuotias asian ilmaisi.




MANGO-PASSIONVANUKAS

Neljälle

3,5dl Bonnen mangososetta
3 passionhedelmää
1dl täysrasvaista kookosmaitoa (Santa Maria extra Creamy on paras)
1tl hunajaa
1tl vaniljajauhetta
3 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Mittaa mangosose, passionhedelmien sisus (eli se sammakonkudulta näyttävä mönjä), kookosmaito, hunaja ja vanilja kattilaan. Kiehauta, ota pois levyltä.

3. Purista liivatteista vedet pois ja sekoita liivatteet tasaisesti mangoseoksen joukkoon. Jaa annoskulhoihin ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.

4. Tarjoa hunajalla makeutetun vispatun scd-kermajogurtin  kanssa tai käytä haluamaasi vaahtoa jos et ole dieetillä.

Kommentit