Vihreää superpastaa

Tämä maailman yksinkertaisin lehtikaalipasta oli yksi omista lemppareista jo silloin, kun vielä söin ihan tavallista pastaa. Sitruunan, rapean lehtikaalin ja valkosipulin yhdistelmä on täydellinen. Nyt kun kesäkurpitsa ei enää maksa maltaita (Oikeasti täällä oli ainakin jossain vaiheessa talvea kilohinta huimat 7€!), kokeilin tehdä tätä samaa kesäkurpitsapastasta ja lopputulos oli superhyvää. Ja voi miten terveellistä!

Keittiötyövälineiden hankintalistalla on pitkään ollut spiraalileikkuri, mutta ennen kuin saan aikaiseksi olen käyttänyt ihan vain kuorimaveistä. Juustohöyläkin ajaa saman asian, hommaa vaan on vähän enemmän kuin spiraalileikkurilla tehdessä. Kesäkurpitsapastassa suosin mahdollisimman ohuita ja napakoita kurpitsoita niin pastasta ei tule vetistä. Ja ihan sitä pehmeintä keskustaa ei tähän ehkä kannata käyttää. Eikä sen suikalointi kyllä kovin helposti onnistukaan ainakaan tuota kuorimaveistä käytettäessä.




LEHTIKAALIPASTA KESÄKURPITSASTA

Kahdelle-kolmelle

n. 500g kesäkurpitsaa
4-5 suurta lehtikaalin lehteä (n.100g)
2 valkosipulinkynttä
kourallinen pinjansiemeniä
yhden sitruunan kuori ja vähän mehua
70g parmesania tai muuta vastaavaa kovaa juustoa
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria

1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa päädyt pois. Kuoria ei kannata sillä kuori on kesäkurpitsan ravintorikkain osa. Suikaloi kuorimaveitsellä, juustohöylällä tai spiraalileikkurilla. Jätä odottamaan.

2. Poista lehtikaaleista lehtiruoti ja silppua suikaleiksi. Pilko valkosipulit pieneksi silpuksi. Samoin raasta parmesan.

3. Lämmitä paistinpannulla lusikallinen voita ja loraus oliiviöljyä. Paista lehtikaaleja ja valkosipulia 3-5 minuuttia niin, että lehtikaali rapeutuu, varo polttamasta ettei valkosipulista tule kitkerää. Raasta loppuvaiheessa sekaan sitruunankuori ja lisää myös pinjansiemenet hetkeksi paahtumaan. Lopuksi lorauta joukkoon vielä puolikkaan sitruunan mehu. Jätä odottamaan.

4. Lämmitä toisella, mahdollisimman suurella pannulla taas loraus öljyä ja vähän voita. Kuumenna kunnolla ja kuullota kesäkurpitsoja 2-3 minuuttia.

5. Lisää kesäkurpitsojen joukkoon lehtikaaliseos, ja suurin osa parmesanista, mausta suolalla ja pippurilla. Koristele vielä lopulla parmesanilla.

Kommentit