Törkyhyvää ja helppoa tomaattikeittoa

Nyt kun kaikilta löytyy jääkaapista punaista currytahnaa edellisen lihapullareseptin jäljiltä niin laitetaanpas toinen herkku mihin sitä voi hyödyntää. Tämä on hyvää, helppoa ja kohtuuhintaista, eli täydellistä arkiruoka ja veikkaan, että juuri tällaisille resepteille monella kanssadiettaajalla on tarvetta.

Sosekeittoja ei ole hirveästi tullut tehtyä viime aikoina, vaikka ne hyviä ovatkin. Syynä ensinnäkin se, että meidän lapset eivät tykkää näistä, kumpikaan kun ei koskaan ole edes vauvana soseita syönyt. Ja toisekseen se, että scd:llä on ollut vähän hankalaa saada aikaan hyvää sosekeittoa, kun kermoja ja sulatejuustoja ei voi käyttää. Kookosmaidosta tulee kuitenkin hyvä pohja. Eikä tämäkään minusta ole mitenkään erityisen kookoksinen. Kaikki ruoka ei siis meillä maistu pelkältä kookokselta, vaikka sitä paljon käytänkin eri muodoissaan. Lapsillekin tämä upposi, kun laitoin sekaan tarpeeksi sattumia makua ja koostumusta antamaan.




TOMAATTIKEITTO

Kahdelle-kolmelle

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1rkl punaista thai curry tahnaa
400g laadukkaita säilöttyjä kokonaisia tomaatteja (käytin Muttia)
3-4 tuoretta tomaattia
400ml täysrasvaista kookosmaitoa
aurinkokuivattua tomaattia, parmesania, ruohosipulia tai muuta yrttiä
voita paistamiseen

1. Kuutioi sipuli, valkosipuli ja tuoreet tomaatit. Yritä löytää mahdollisimman kypsiä tomaatteja, vaikka se näin talvella saattaa olla vähän haastavaa.

2. Kuullota sipuleita muutama minuutti kunnon nokareessa voita niin, että ne pehmenevät, varo polttamasta.

3. Lisää currytahna ja kuullota vielä hetki.

4. Nosta lämpöä ja lisää tomaattikuutiot, purkkitomaatit liemineen sekä kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen viitisentoista minuuttia.

5. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla, soseuta.
Suolan määrää kannattaa säätää oman maun mukaan, mutta itse laitan ihan reilulla kädellä hyvää sormisuolaa. Varsinkin keitoissa riittävä suola on minusta oleellinen, koska liemikuutioita ei voi scd:llä käyttää.

6. Tarjoile parmesanlastujen, aurinkokuivattujen tomaattien ja suosikkiyrttisi kanssa. Itse käytin tässä pakastettua ruohosipulia, tuore basilika olisi varmasti myös hyvä.
Jos noudatat scd:tä ole tarkkana, että aurinkokuivatuissa tomaateissa ei ole sokeria tai muuta kiellettyä.

Kommentit