Terveellisiä porkkanakakkumuffinsseja

Nämä muffinssit ovat pullollaan mehevää porkkanaa! Tässä versiossa porkkana soseutetaan eikä raasteta ja ehkä siksi nämä ovat niin kosteita. Porkkanoiden esivalmistelun lisäksi nämä ei paljon vaivaa vaadikaan, täydellisen helppo ja hyvä resepti siis.
Merkkaan tuon hunajan määrän usein näihin leivonnaisiin vähän suurinpiirtein johtuen siitä, että itse en yleensä tee kovin makeaa, mutta joku makeamman ystävä voi kaivata enemmän makeutusta. Tähänkin satsiin tuli kaksi ruokalusikallista kotimaista luomuhunajaa. Mietipä paljonko laittaisit valkoista sokeria jos leipoisit perinteisiä porkkanmuffinsseja? Niinpä, ja pienelläkin määrällä makeutusta voi tosiaan saada makeaa aikaan!

Olen koittanut edelleen kehitellä sitä täydellistä hunaja-valkuais-voikreemiä, mutta ne viritelmät ovat vähän epäonnistuneet kerta toisensa jälkeen. Siispä jälleen kerran luotin tuttuun scd-kermajuguun vaahdotettuna ja tilkalla hunajaa. Osa muffinsseista meni kyllä pakastimeen ilman mitään kuorrutteita ja oikein hyvältä maistuvat taatusti niinkin, vaikka aamupalalla




PORKKANAMUFFINSSIT

12kpl

2dl porkkasosetta
2dl mantelijauhoa
1dl kookosjauhoja
0,5dl kookoshiutaleita
1tl ruokasoodaa
1tl Ceylonkanelia
Yhden sitruunan kuori raastettuna
2-3rkl hunajaa
3 kananmunaa
4rkl sulaa neitsytkookosöljyä

1. Kuori, paloittele, keitä tai höyrytä ja soseuta porkkanat, jätä jäähtymään. Kaksi desiä sosetta tulee kolmesta suuresta porkkanasta tai pienempiä menee neljästä viiteen. Porkkanapalat kannattaa keittää laakeassa kattilassa pienessä tilkassa vettä, itse jätin soseutusvaiheessa ehkä ruokalusikallisen keitinvettä jäljelle niin soseuttaminen onnistui helpommin.

2. Sekoita suuressa kulhossa kaikki muut aineet paitsi öljy. Vispaa sählövatkaimella niin, että muodostuu tasaista taikinaa, tähän ei mene kuin hetki. Lisää lopuksi öljy ja sekoita vielä.

3. Lusikoi taikina muffinssivuokiin, pieniä silikonivuokia tästä tulee 12-13 kappaletta. Paista 175°C n.25-30min. Kypsyyden voi testata tökkäämällä tulitikun keskelle muffinssia, jos taikina ei enää tartu tikkuun on valmista.

4. Anna jäähtyä ja koristele halutessasi vaahdotetulla scd-kermajogurtilla tai vaikka kerma-mascarponevaahdolla jos et ole ruokavaliolla. Päälle vielä ripaus Ceylonkanelia ja vaniljajauhetta.


Kommentit