Dieettiväsymyksen hoitoa lihapullacurrylla

Olen, taas, viime viikon toipunut vatsataudista ja ruokavalio on ollut mitä sattuu, toki scd:n rajoissa. Arvaatteko, että aina toisinaan ottaa vähän koville tämä dieetti, varsinkin silloin kun on sairaana ja mieli tekee vain ja ainoastaan kaikkea sitä mitä ei saa syödä. Eikä todellakaan ole energiaa kokata yhtään mitään ja, kun kaupastakaan ei saa mitään valmista mitä voisi syödä niin helposti on sitten syömättä mitään. Toisaalta sitä ymmärtää myös entistä paremmin sen, että jos vatsa on kipeä ei varmasti ole järkeä syödä levyllistä suklaata, se ei ainakaan kenenkään vatsaa paranna. Syötyäni viikon ei mitään ja pakastevihanneksia, joita inhoan syvästi, päätin että tällä viikolla meillä syödään pelkästään hyvää ruokaa.




Tämä lempeän makuinen broilerin lihapullacurry on yksi uusista suosikeista,  varsinaista lohturuokaa ja sopii täydellisesti dieettiahdistuksen helpotukseen. Käytän tässä aika hillitysti mausteita ja määrät ohjeessa ovat oikeastaan arvoita koska en juuri koskaan mittaile maustaessani. Jos pidät mausteisemmasta voit lisätä niitä vähän reilummallakin kädellä tai laittaa mukaan vaikka chiliä. Tällaisenaan tämä maistuu hyvin myös niille perheen pienimmille, testattu on naapurinkin pienillä.

Scd:n ohjeiden mukaan moni maustesekoitus on kielletty, mukaan lukien curryjauhe. Minulla on käytössäni Santa Marian luomu curryjauhe, siinä ei pitäisi olla mitään kiellettyjä ainesosia. Muutenkin kyseisen merkin luomu sarjasta olen löytänyt monia sopivia mausteita. Currytahnana tällä kertaa punainen thai curry ja kookosmaitona tuo vanha tuttu lisäaineeton merkki.





BROILERIN LIHAPULLACURRY

Lihapullat

400g broilerin jauhelihaa
1 kananmuna
4rkl mantelijauhoa
1,5tl curryjauhetta
1tl korianterijauhetta
1tl kurkumajauhetta
1-2 valkosipulinkynttä
muutaman sentin pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
suolaa


Kastike

1rkl neitsytkookosöljyä
1 pieni punainen paprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
muutaman sentin pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
1rkl punaista thai currytahnaa
200ml kookosmaitoa (tai laita halutessasi koko 400ml purkki)
suolaa, mustapippuria
nippu tuoretta korianteria

1. Aloita lihapullamassan valmistuksesta. Raasta valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja pyörittele pienehköiksi palloiksi. Paista uunipellillä 200°C n.15 minuuttia riippuen vähän miten suuria teit pullista. Ei itse asiassa haittaa jos pullat jäävät hiukan raaoiksi, koska ne kypsyvät kyllä myöhemmin kastikkeessa.
Tämän vaiheen voi tehdä hyvin jo vaikka edellisenä päivänä.

2. Kastiketta varten kuutioi paprika pieneksi, silppua sipuli ja raasta valkosipuli sekä inkivääri.

3. Kuullota paprikaa, sipulia, valkosipulia ja inkivääriä keskilämmöllä neitsytkookosöljyssä viitisen minuuttia niin, että sipuli pehmenee.

4. Lisää joukkoon currytahna ja pyörittele hetki kasvisten joukossa niin saat maut irtoamaan paremmin.

5. Lisää kookosmaito ja anna hautua hiljalleen 10-15 minuuttia. Hautumisen loppuvaiheessa olen lisännyt joukkoon  lihapullat imemään itseensä makua. Kookosmaitoa on ohjeessa vain tuo 200ml, koska meillä lisukkeena ei ole esim. riisiä joka kaipaisi seurakseen enemmän kastiketta. Voit halutessasi laittaa kyllä koko kookosmaitopurkin jos et keksi jämälle käyttöä.

6. Tarjoa esimerkiksi myskikurpitsakuutioiden kanssa. Lisää päälle reilusti tuoretta korianteria.


Lisuke valmistuu helposti myskikurpitsasta. Kuori kurpitsa ja poista siemenet, kuutioi ja levitä uunipellille. Ripottele päälle reilusti oliiviöljyä, mustapippuria ja sormisuolaa. Paista 225°C 20-30 minuuttia, tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
Tai laiskan päivän lisukkeena söin tomaattia ja avokadoa. Hyvin maistui sekin, eikä käynyt kyllä yhtään kateeksi muuta perhettä joiden lautasilla oli tylsästi riisiä.

Kommentit