Maailman monipuolisin muna

Jos joku ei vielä tiennyt niin voin kertoa, että kananmunat ovat ehdottomasti parasta ja nopeinta arkiruokaa, ja monipuolisinta. Meillä syödään niitä päivittäin eri muodoissa ja lähes aina niitä on jääkaapissa, silloinkin kun siellä ei muuten ole mitään. Munakkaat maistuvat myös erinomaisesti lapsille, varsinkin kun niihin laittaa täytteeksi lasten lemppareita, meidän tapauksessa makkaraa, herkkusieniä ja juustoa.

Tämä munakasvuoka on siitä hyvä, että siihen voi upottaa juuri niitä aineksia mitä jääkaapissa sattuu kulloinkin olemaan. Nyt sattui löytymään paketti Snellmanin bratwurstia, joka muuten on yksi harvoista SCD:llä sopivista makkaroista, joka vieläpä maistuukin hyvältä. Lopputuloksena syntyi makkara-kasvismunakas. Yhtä hyvin tämän voisi toteuttaa kokonaan kasviksista tai laittaa sekaan vaikka paistettua naudan jauhelihaa. Hyvää, ravitsevaa ja helppoa.







MUNAKASVUOKA

Neljälle

230g Snellman all natural bratwurstia
1 iso paprika
1 punasipuli
100g herkkusieniä
10 kirsikkatomaattia
kourallinen kalamata oliiveja
1tl savupaprikajauhetta
chilijauhetta, suolaa,mustapippuria
8 kananmunaa
0,5dl vettä
n. 70g juustoraastetta (emmental tai sitä mitä kaapissa on)
tuoretta lehtipersiljaa

1. Viipaloi makkarat, silppua paprikat, viipaloi punasipuli ja herkkusienet, puolita kirsikkatomaatit ja halutessasi myös oliivit.

2. Kuullota sipuleita ja paprikoita voissa/öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon herkkusienet ja makkarat ja jatka kuullottamista vielä hetki niin, että ne saavat vähän väriä. Mausta savupaprikalla, chilillä ja tuoreella mustapippurirouheella.

3. Vatkaa munat ja vesi kulhossa kunnolla sekaisin, mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Kaada kasvikset voidellun uunivuoan pohjalle (n.20x30cm), lisää tomaatit ja oliivit. Kaada munaseos päälle ja ripottele pinnalle juusto.
Paista 175 °C n.30min, tai kunnes munakasmassa on hyytynyt. Liian kuivaksi ei munakasta kannata päästää, joten seuraile kypsymistä.

Ripottele valmiin munakkaan päälle tuoretta lehtipersiljaa.






Kommentit