Juureslettuja arkeen

Olen testaillut muutamia erilaisia scd-sopivia lettuja, mutta mikään niistä ei ole ollut oikein täydellinen. Ja puhun nyt nimenomaan suolaisista letuista. Meillä syödään lettuja usein ihan pääruokana ja varsinkin lounasruokana lasten kanssa ne ovat oikein toimivia.
Useimpiin kokeilemiini ohjeisiin tulee kookosjauhoja, jotka tekevät letuista helposti kuivia ja raskaita syötäviä. Mantelijauhoilla tulisi ehkä parempi maku, mutta ne ovat aika kalliita ja siksi olen yrittänyt löytää jonkun edullisemman arkilettu vaihtoehdon.

Tässä ohjeessa kookosjauhojen määrä on maltillinen ja näistä ei minusta tullut yhtään puisevia, uskallan siis julkaista ohjeen myös täällä blogissa. Tällä kertaa käytin myskikurpitsasosetta, mutta näihin voisi varmasti hyvin upottaa myös edellispäivän sosekeiton jämät tai vaikka porkkana- tai lanttusosetta. Maapähkinävoi tuo näihin makua ja rakennetta, sen voit kyllä halutessasi jättää poiskin.

Lettujen kanssa syötiin tonnikalatahnaa, joka sisälsi vaaleaa tonnikalaa, kermajogurttia, kapriksia, tuorekurkkua, tilliä ja sitruunaa. Savulohi, punasipuli ja vispattu jugurtti saisi nämä varmaan tuntumaan melkein blineiltä. Paiston nämä blinien tapaan runsaassa rasvassa.






KURPITSALETUT

n. 18kpl pieniä lettuja

n.0,75dl kookosjauhoja
0,25tl soodaa
n. 2dl myskikurpitsasosetta tai muuta juuressosetta/paksua sosekeittoa
2rkl maapähkinävoita
3 kananmunaa
0,5dl kookosmaitoa (tai muuta maitoa)
suolaa


1. Sekoita kookosjauhot ja sooda keskenään. Tarkkaa kookosjauhojen määrää on vaikea antaa koska tarve riippuu käyttämästäsi jauhomerkistä ja soseen löysyydestä.

2. Sekoita toisesssa kulhossa sose ja maapähkinävoi. Lisää joukkoon vispaten kananmunat ja kookosmaito sekä suolaa oman maun mukaan.

3. Massasta on tarkoitus tulla melko paksua, mutta ei kuitenkaan mitään puuroa. Säädä jauhojen/nesteen määrää tarvittaessa.

4. Paista lettupannulla miedolla lämmöllä pieniä lettuja voin ja neitsytkookosöljyn seoksessa. Älä tee letuista liian paksuja sillä silloin niitä on vaikea kääntää. Kookosjauhot palavat helposti joten malttia paistamiseen ja kääntäminen vasta siinä vaiheessa kun letun reunat alkavat ruskistua.

Tarjoa esimerkiksi savukalan, tonnikalan, suolakurkun tai haluamasi lisukkeen kanssa.


Kommentit