Banaanileipää

Olen nyt testaillut näitä banaanileipiä useampia eri ohjeita ja lopulta päädyin kehittelemään oman. Pelkällä kookosjauholla tuli omaan makuuni turhan kuivakka, sitten kokeilin lisätä omenasosetta ja vaihdoin osan jauhoista manteliin. Tässä viimeisimmässä ja parhaassa versiossa jätin omenan pois ja vähensin entisestään jauhojen määrää, lisäsin myös vähän mustikoita antamaan makua.

Lopputuloksena mehevä kakku, joka toimii mainiosti arkisyömisenä. Pidän tätä aina valmiiksi viipaloituna pakastimessa ja siellä se on hyvä hätävara vaikka ilta- tai aamupalaksi tai lapselle kerhoevääksi. Ei sisällä lainkaan lisättyä makeutusta ja ainesosalista on sen verran simppeli ja edullinen, että tätä voi tehdä usein.





BANAANILEIPÄ MUSTIKKARAIDALLA

4 kypsää banaania (keskikokoisia)
6 kananmunaa
4rkl sulaa neitsytkookosöljyä
2,5dl mantelijauhoa
1dl kookosjauhoa
1tl ruokasoodaa
1dl mustikoita (jäiset käy hyvin)

1. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella banaanit ja kananmunat tasaiseksi massaksi. Lisää soseeseen sulatettu kookosöljy.

2. Sekoita kuivat aiheet keskenään ja sekoita kosteiden aineiden joukkoon. Tämäkin homma onnistuu hyvin sillä sauvasekoittimella tai toki käsinkin.

3. Vuoraa 1,3 litran leipävuoka leivinpaperilla ja laita puolet taikinasta leipävuoan pohjalle. Lado päälle kerros jäisiä mustikoita ja kaada loppu taikina päälle.

4. Paista 175°C n.tunti.


Kommentit