Taateli-banaani muffinsit

Ei liene sattumaa, että ensimmäinen reseptini on leivonnainen. Rakastan leipomista ja erityisesti leivonnaisten syömistä. Tästä rakkaudesta en suostu luopumaan edes scd:n vuoksi. Tässä siis viljaton ja makeuttamaton muffinssiohje. Esikoisen sanoin "voisin syödä näitä kaikki illat ja aamut" niin hyviä nämä on. Ja menevät tosiaan vaikka aamiaisesta.
Voit käyttää ohjeessa joko hedelmäosastolta löytyviä pehmeitä taateleita tai kuivahedelmistä löytyviä pehmeitä pussitaateleita.




TAATELI-BANAANIMUFFINSIT

200g pehmeitä taateleita
1 kypsä banaani
0,5dl scd tai turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa
2rkl kookosöljyä
3dl mantelijauhoja
2tl kanelia
1,5tl ruokasoodaa
1,5 tl inkivääriä (tuoretta tai jauheena)
1tl neilikkaa
1tl kardemummaa
0,5tl pomeranssinkuorta

1. Liota taateleita vedessä mieluiten ainakin tunti. Näin saat ne helpommin soseutumaan. Purista ylimääräiset vedet mahdollisimman hyvin pois.

2. Soseuta taatelit ja banaani, lisää joukkoon jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata kookosöljy.
Taateleiden soseuttaminen voi olla hankalaa, mutta pitäisi onnistua kunnollisella     sauvasekoittimella tai leikkuuterällä varustetulla yleiskoneella. Itelläni käytössä Bamixin sauvasekoitin.

3. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Lisää varovasti kananmunavaahtoon jauhot, sose ja öljy.

5. Lusikoi silikonisiin muffinssivuokiin tai käytä muffinssipeltiä. Ohjeesta tulee n. 12 muffinssia.

6. Paista 175°C 17-20min. Nauti jäähtyneenä.

Ohjeen voi tehdä myös kakkuvuokaan, mutta muista pidentää paistoaikaa tarpeen mukaan. Parhaimmillaan nämä ovat vasta seuraavanan päivänä ja tykkäävät myös pakastamisesta.




Kommentit