Sitruunaista uunibroileria

Tämä on näitä meidän perheen arkiruokaklassikoita, joka omaa myös loputtomat mahdollisuudet muunteluun. Ei mitään ihmeellistä, mutta hyvää ja simppeliä. Voit käyttää broilerin koipireisien tilalla esimerkiksi paistileikkeitä ja heittää päälle tuoretta timjamia ja sitruunalohkoja.







SITRUUNA-SALVIABROILERIA JA KASVIKSIA

Kolmelle aikuiselle tai kahdelle isolle ja kahdelle pienelle

3kpl reilun kokoisia broilerin koipireisiä
1 sitruuna
nippu tuoretta salviaa (tai pakastettuja lehtiä kuten meillä)
1 iso punainen paprika
1 iso kesäkurpitsa
muutama shalottisipuli
3-4 valkosipulinkynttä
kourallinen kalamata oliiveja
hunajaa, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria


1. Pese sitruuna ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle hyvää suolaa.

2. Irrota varovasti sormiesi avulla nahkaa broilerista ja ujuta nahan alle suolattuja sitruunaviipaleita, pari per koipi sekä muutamia salvianlehtiä. Jos pidät salvian mausta voit toki laittaa sitä reilumminkin.




3. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika reilun kokoisiksi lohkoiksi.  Samoin lohko shalottisipulit muutamaan osaan ja silppua valkosipulin kynnet rouheaksi silpuksi.

4. Heitä kasvikset uunivuokaan ja sekaan reilu kourallinen kalamata oliiveja, tai muita oliiveja joista pidät. Asettele broilerin koipireidet kasvisten päälle.

5. Mausta suolalla ja mustapippurilla, ripottele joukkoon vielä salvianlehtiä. Valuta päälle vähän hunajaa ja reilusti oliiviöljyä.

6. Paista 200°C 45-60min riippuen kanojen koosta.


Meillä muu perhe söi tämän kanssa riisiä, mutta toimii ateriana ihan sellaisenaankin.



Kommentit