Puolukkapehmistä ja kinuskikastiketta

Ryhdyin muokkaamaan aiemmin julkaisemani taatelikinuskin ohjetta vielä enemmän perinteisen kinuskin muotoon. Korvasin kookoöljyn paahdetulla voilla ja jätin kookosmaidon pois. Tämä ei maistu kookokselta vaan on jo melko lähellä ihan oikeaa kinuskikastiketta.

Virpi Mikkosen jäätelökirjan innoittamana kokeilin kinuskastikkeen kaveriksi puolukkapehmistä. Jäätelö syntyy helposti ilman maitotuotteita ja jäätelökonetta, kun käyttää pohjana pakastettua banaania. Mukaan sopivasti muita makuaineita ja kaikki jäätelö ei todellakaan maistu pelkälle banaanille. Harvoin lisään näihin banaanipohjaisiin jäätelöihin makeutusta, mutta tähän laitoin vähän hunajaa taittamaan puolukoiden kirpeyttä.





PUOLUKKAPEHMIS

Neljälle

2 banaania pakastettuna
3dl jäisiä puolukoita
1dl kookosmaitoa jääkaappikylmänä
1tl vaniljajauhetta
2rkl hunajaa

1. Viipaloi banaani ja pakasta ainakin kolme tuntia.

2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja pehmeäksi vaahdoksi. Joudut ehkä välillä kaapimaan sattumia reunoilta, että saat massan tasaiseksi.

Käytin tässä Santa Marian creamy kookosmaitoa joka ei jääkaapissa kovetu. Jos käytät jotain muuta merkkiä käytä vain purkin pinnalle kylmässä erottuvaa valkoista osaa.



KINUSKIKASTIKE PAAHDETUSTA VOISTA

8 pehmeää taatelia
0,5dl luomu voita (n.30g)
n. 5rkl taateleiden liotukseen käytettyä vettä
ripaus vaniljajauhetta, halutessasi vähän laadukasta suolaa

1. Liota taaleita vedessä mielellään ainakin tunti, muista poistaa kivet. Parhaiten tässä toimivat hedelmäosastolta saatavat pehmeät taatelit.

2. Sulata voi kattilassa ja paahda miedolla lämmöllä niin, että voi muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiselle. Varo polttamasta.

3. Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi massaksi. Voit halutessasi lisätä tai vähentää veden määrää riippuen kuinka paksua kastikkeesta haluat.


Tarjoa puolukkapehmis lämpimän kinuskikastikkeen ja jäisten puolukoiden kanssa. Kinuskikastikkeen päälle voit ripotella vielä vähän sormisuolaa.


Kommentit