Kanelipullaa ilman pullaa ja turvotusta

Kun on juuri kärsinyt vatsataudista vuorokauden ja odottaa vielä, että toinenkin lapsista aloittaa oksentamisen olisi valmis luovuttamaan koko ruokavalion sen suklaalevyn (tai ihan minkä vaan herkun) tähden. Enpä kuitenkaan luovuttanut, vaan kehittelin pullattoman kanelipullapaistoksen pelastamaan tilanteen ja tuomaan kotiin aitoa pullan tuoksua.

Annos on aika pieni, voit toki halutessasi tuplata sen. Meidän nelihenkinen perhe söi tästä itsensä tyytyväiseksi ja vielä jäi vähän jäljellekin. Tämä on siis mukavan tuhtia tuomatta silti sitä perinteisestä pullasta aiheutuvaa turvotusta ja ällöä oloa. Kaveriksi tietenkin vaahdotettua SCD-jogurttia ja tai vaikkapa kermavaahtoa tai ranskankermaa vaahdotettuna. Nam!





KANELIPULLAPAISTOS

Taikina

2,5dl mantelijauhoja
0,5tl soodaa
1tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
0,6dl sulatettua neitsytkookosöljyä
1,5rkl hunajaa
1 iso kananmuna


Täyte

1dl karkeasti murskattuja pähkinöitä/manteleita
1,5rkl sulatettua voita
1rkl hunajaa
1tl kanelia
ripaus kardemummaa

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi massaksi. Itse jouduin käyttämään sähkövatkainta apuna, että sain hunajan kunnolla sekoittumaan.

2. Sekoita toisessa kulhossa täytteen ainekset. Itse käytin 0,5dl pekaanipähkinöitä ja 0,5dl mantelilastuja, mutta voit hyvin käyttää omia suosikki pähkinöitäsi.

3. Lusikoi reilu puolet taikinasta uunivuoan pohjalle niin, että vuoan pohja peittyy. Lusikoi päälle täyte ja lopuksi vielä loput taikinasta. Käytin Iittalan neliötä Teema lautasta kooltaan 16x16, vähän uhkasi taikina paistuessaan tulla yli äyräiden.

4. Paista 175°C n. 15min. Tämä saa jäädä keskeltä hieman löysäksi.

5. Anna jäähtyä hyvin ja tarjoa kermavaahdon tai vatkatun SCD-kermajogurtin kanssa. Mausteena ripaus kanelia, vaniljajauhetta ja hunajaa.

Kommentit