Kana-nuudelikeittoa ilman nuudeleita

Maailmassa on niin paljon ihania thaityylisiä ruokia ja minä niin rakastan niitä. Mutta mitä jää jäljelle, kun kieltolistalla on lähes tulkoon kaikki kaupan valmiit maustetahnat ja -kastikkeet. Ei soijakastiketta, ei kalakastiketta, ei currytahnaa - ei melkein mitään mistä tavallisesti on tottunut tekemään hyvää. Eikä riisinuudeleita, tai mitään muitakaan nuudeleita, mitkä nyt vaan melko olennaisesti kuuluvat moneen ruokaan.




Mutta onnekseni olen nyt onnistunut löytämään ainakin yhden currytahnan missä ei ole mitään kiellettyä. Tästä ja kaffirlimestä höystettynä inkiväärillä ja valkosipulilla syntyi ihan kelpo thaikeitto.
Ja entäs ne nuudelit sitten. Pelastajaksi löytyi tuo ihana 90-luvun herkku eli kiinankaali! Ainakin perheen pienimmälle syöjälle meni ihan täydestä nuudelina, isompi taisi huomata huijauksen.





THAIMAALAINEN KANAKEITTO SCD-TYYLIIN

Kolmelle aikuiselle tai kahdelle isolle ja kahdelle pienelle

400-500g broilerin fileetä tai paistileikettä
1 iso salottisipuli
2 porkkanaa
1 lehtisellerin varsi
1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 pieni kiinankaali (n.250g)
2rkl vihreää thai currytahnaa
1 kaffirlimetinlehti
n. 5dl vettä
1prk kookosmaitoa (400ml)
suolaa, mustapippuria, neitsytkookosöljyä paistamiseen
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria


1. Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi, suikaloi sipuli ja viipaloi lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Raasta kunnon pala tuoretta inkivääriä ja valkosipulit hienoksi raasteeksi niin, että niistä irtoaa mahdollisimman paljon makua.
Suikaloi myös kiinankaali ohuiksi suikaleiksi.




2. Kypsennä kana pannulla neitsytkookosöljyssä tai uunissa. Itse, kun en jaksa/ehdi seisoa hellan vieressä heitän kanat usein uunipannulle, päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria ja uuniin 225°C n.15min . Viipaloi kypsät kanat sopiviksi suupaloiksi ja jätä odottamaan.

3. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen neitsytkookosöljyä ja kuullota sipuleita, inkivääriä, valkosipulia ja currytahnaa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Varo polttamasta.

4. Lisää sekaan sellerit ja porkkana, kuullota vielä hetki ja lisää lämpöä.

5. Lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät sekä kaffirlimetinlehti. Anna kiehua n.10min niin, että porkkanat jäävät vielä mukavan napakoiksi.

6. Lisää kiinankaali, kookosmaito, kanapalat ja vettä tarpeen mukaan. Kiehauta vielä, mutta keittää ei enää tarvitse.
Tarkista maku ja lisää vielä suolaa ja mustapippuria.

7. Tarjoa tuoreen chilin ja reilun korianterikeon kanssa.


Kommentit