Alku

Aloitin scd-dieetin vuoden 2016 lopussa toiveena saada krooninen suolistosairauteni aisoihin. Ehkä vähän myös osoittaa, että sairauksia ihan oikeasti voi, ainakin osassa tapauksia, hallita muutenkin kuin vahvoilla lääkkeillä. Saa nähdä miten onnistun aivan alkutaipaleella kun tässä vielä ollaan!

SCD perustuu pitkäketjuisten ja kompleksisten hiilihydraattien poistamiseen ruokavaliosta. Tämä tarkoittaa käytännössä, että kiellettyjä ovat esimerkiksi maitotuotteet lukuunottamatta itse tehtyä SCD-jogurttia, kaikki viljat, sokerit ja muut makeutusaineet lukuunottamatta hunajaa, peruna, maissi, soija ja monet muut tuotteet. Ruokavalio koostuu pitkälti lihasta, kasviksista, kananmunasta , hedelmistä/marjoista ja scd-jogurtista. Apua tästä on saatu ainakin Crohnin tautiin, Colitis ulcerosaan, reumaan, keliakiaan ja toiminnallisiin vatsavaivoihin.

Perheeseen kuuluvat itseni lisäksi 1- ja 4-vuotiaat lapset sekä mies. Pyrin pääasiassa tekemään ruokaa joka sopii koko perheelle - ei siis lapsille ja miehelle makaronilaatikkoa ja äidille kasviksia. 
Luvassa ruokaa arkeen ja joskus vähän juhlaankin. Paljon helppoja ja terveellisiä reseptejä ihan terveillekin syöjille sopivina ja budjetinkin pyrin pitämään kurissa.
Sekaan saattaa eksyä muutakin kuin ruokaa, katsotaan mihin tämä blogi vie.




Kommentit